Wilders en waarden

Jan Blommaert (en z'n gedachten)

“Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

Dit is de tekst van artikel 1 van de Nederlandse Grondwet, het artikel waarvan we weten dat Geert Wilders het liefst van al zou afgeschaft zien. Wilders is zoals we weten lid en geen lid van het nieuwe Nederlandse kabinet dat in september 2010, na ruim honderd dagen van moeizaam onderhandelen, tot stand kwam. In een historisch kromme formule levert hij ‘gedoogsteun’ aan het Kabinet-Rutten dat door VVD en CDA zal worden gevormd. De prioriteiten van zijn partij (in zoverre men over de PVV als een echte partij kan spreken, in de klassieke zin van het woord) zijn opgenomen als beleidsprioriteiten van het kabinet en VVD en CDA stellen zich verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Wilders stemt deze prioriteiten mee in…

View original post 3,657 more words

Advertisements

About jmeblommaert

Taalkundig antropoloog-sociolinguist, hoogleraar Taal, Cultuur en Globalisering aan Tilburg University. Politiek publicist.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s