Macht en schaal: het belang van Europa

De Nieuwe Socialist

 

 

Image

 

Jan Blommaert

 

Zoals bij elke verkiezing is er ook deze keer alweer nauwelijks aandacht voor de Europese verkiezingen in onze media. We krijgen tonnen berichtgeving over louter lokale schermutselingen: mandatarissen die hun afscheid van de politiek aankondigen tenzij ze een goede plaats op de kieslijst krijgen, wekelijkse headlines met groteske uitspraken van de ene of andere Vlaamse politicus, het gedoe over Di Rupo in een amusementsprogramma op RTBF, en ga zo maar voort. Over Europa horen, zien of lezen we vrijwel niets.

“Jammer” is een veel te zwak woord daarvoor.; “desinformatie” is accurater. De mediaconsument in dit land krijgt immers systematisch een volkomen vertekend beeld voorgeschoteld van politiek. Concreter: we krijgen een heel erg fout beeld van waar de machtscentra in onze wereld liggen. Daardoor gaan we denken dat alles, heel onze welvaart en welzijn en de toekomst van onszelf en onze kinderen, afhangen van…

View original post 2,933 more words

Advertisements

About jmeblommaert

Taalkundig antropoloog-sociolinguist, hoogleraar Taal, Cultuur en Globalisering aan Tilburg University. Politiek publicist.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s